Hitta platser att jobba på distans från

5 tjänster för att hitta platser att jobba från på distans

Att jobba på distans/hemifrån som anställd eller egenföretagare kan innebära en hel del frihet. Det kan också bli mer komplicerat att hitta arbetskamrater och nätverka då man kanske arbetar hemifrån eller på resande fot. Här har vi samlat fem stycken tjänster för dig att hitta en plats att jobba från på distans när hemmakontoret, hotellrummet eller det där caféet börjar bli enformigt!

Palaver

1. Palaver

Adress: http://www.palaver.nu/

Det finns en mängd caféer, restauranger, hotellobbys och fastighetsbolag där platser ofta kan vara oanvända under vissa delar av dagen. Palaver:s affärsidé är att med hjälp av en app, låta företagsgäster söka upp och hyra in sig på dessa platser.

För den som jobbar så öppnas möjligheten att sitta i en inspirerande restaurang och arbeta, få service och fika på köpet och samla alla kvitton för det hela direkt i appen.

För företag så öppnar det uppe en ny intäktskälla där de kan utnyttja lokaler de redan betalar för under tidpunkter då de annars kanske inte har så mycket besökare och om en person trivts när de suttit och arbetat där så kanske de även återvänder med ett sällskap och fikar eller äter mat där någon annan gång.

För dig som arbetar på distans är det här ett smidigt sätt för att snabbt hitta förslag på platser som är optimerade att arbeta ifrån, något som annars kan vara lite svårt ibland om man försöker prova nya caféer på egen hand.

Bor du i Stockholm så har Palaver även nyligen introducerat Jobbplats månadsabonnemang där du kan checka in på upp till 25 st jobbplatser på en månad för det fasta priset 499 kr/mån ex moms. Service, wi-fi och fika ingår.

Exempel på anslutna företag till tjänsten är Clarion Stockholm, och restaurangerna Pocket city och Burger & Lobster.

Guerilla office

2. Guerilla office

Adress: http://guerillaoffice.com/

Guerilla office kallar sig ”The office of the future” och är en form av meetups i bland annat olika caféer och hotellounger. Guerilla office samarbetar med olika platser och företag för att få variation i var man sitter.

Tjänsten lockar frilansare, startups, egenföretagare och anställda som har möjligheten att jobba utanför ett fast kontor. De som registrerar sig för en meetup får möjligheten att arbeta på en annorlunda plats och att nätverka med andra personer som registrerat sig för dagen.

Då det i dagsläget inte finns så extremt många co-working spaces i Sverige där arbetande på resande fot som digitala nomader kan arbeta ett par dagar utan att registrera sig med långa bindningstider, kan en tjänst som Guerilla Office vara ett bra alternativ. Det är mer som att registrera sig för ett event för dagen. Likt Palaver får företaget Guerilla Office samarbetar med exponering och merförsäljning och de mobila kontors-krigarna kanske stannar även efter kontorstid eller kommer tillbaka en annan dag även när det inte är ett event.

Exempel på platser Guerilla office har hållits nyligen är Goto 10 i Stockholm, Scandic No 53 i Stockholm, Scandic Anglais i Stockholm

HeyWork

3. HeyWork

Adress: https://www.heywork.se

HeyWork låter privatpersoner hyra ut sina egna bostäder under arbetstid till de som behöver en plats att arbeta ifrån. Som nystartad frilansare, egenföretagare eller startup så har man inte alltid råd med dyra lokalhyror eller är så säker på sin framtid att man kan skriva på ett avtal på kontor på till exempel 24 månader hos kontorshotellet Regus.

En kontorsplats genom HeyWork kostar endast ett par hundralappar i månaden och är även ett sätt för de som annars kanske skulle suttit ensamma hemma eller på ett café, att mötas och bolla idéer med andra som bokat in sig i samma lägenhet.

I skrivande stund finns det lägenheter i bland annat Stockholm, New York och Kiev uppe så HeyWork är ännu ett exempel på en tjänst som kan vara väldigt lovande för de som arbetar på resande fot och inte vill binda upp mycket pengar eller månader på en och samma plats.

Läs vår intervju med grundaren av HeyWork här >>

Hoffice

4. Hoffice

Adress: http://hoffice.nu/sv/

Hoffice är en samling Facebook-grupper där personer träffas i ett temporärt, gratis hemmakontor hos någon av medlemmarna i gruppen. Man anmäler sig till ett Hofficeevent i den grupp som ligger närmast där man bor eller kommer befinna sig och åker sedan hem till den som håller eventet. Du kan även registrera dig som värd och vara den som erbjuder din bostad för arbete och leder arbetsdagen.

Det som skiljer Hoffice från till exempel HeyWork är att förutom att det är gratis och bara en dag, så har deras event ett mer strukturellt upplägg för dagarna, där arbete varvas med aktiverande pauser innehållande mindfulness-övningar och att man berättar om ens mål för dagen.

Hoffice har sedan starten hållits på platser som Toronto, Istanbul och flera andra orter och världsdelar är på gång.

Places to work

5. Places to work

Adress: https://placestowork.net

Places to work är en avknoppning från tjänsten Nomad list där funktionen för att hitta en plats att arbeta har brutits ut till en helt egen hemsida. Här kan du söka på en stor karta och hitta kontorshotell, coworking-spaces, caféer, hotell lounger och andra ställen där du kan arbeta.

Där det är tillgängligt står det ett pris per dag och månad, där särskilt det första är intressant för de på resande fot som bara stannar på en plats ett par dagar eller veckor inte vill förbinda sig flera månader för ett abonnemang. Vid en snabb anblick ser man till exempel hur ont om co-working spaces det finns i Stockholm för de som vill arbeta billigt per dag, något som gör att andra tjänster nämnda tidigare i det här inlägget blir desto mer intressanta.

Jobba smartare, Mobila kontoret

2 thoughts on “5 tjänster för att hitta platser att jobba från på distans

 1. Frida on Svara

  Hej,
  Jag försöker hitta distansjobb på er hemsida men det funkar inte. Jag har klickat överallt på alfabetet och platser som Uppsala Stockholm men hemsidan visar inga jobb överhuvudtaget.
  Jag undrar om hemsidan har gått ut.

  1. Thomas Dahlquist on Svara

   Hej Frida! Ledsen för långsam återkoppling och tack för att du uppmärksammade det här problemet. Det hade uppstått en bugg i systemet som gjorde att det skickades ut mail även om inga matchningar hittats. Det finns i dagsläget inga nya annonser publicerade, men förhoppningsvis kommer det ändras närmsta tiden!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.